RCF во бројки

rcfrcf
rcf
rcf
0
економии

Со Фондот се поддржуваат стручното образование и економиите во 6 држави.

0
години

Фондот ќе биде оперативен 5 години, почнувајќи од 2020

0
проекти

Целта на Фондот е да поддржи околу 60 проекти.

Преку поддржаните проекти ќе се понудат повеќе од 1,500 места за обука
1.500 места за обука
Во проектите имплементирани од установите за стручна обука и претпријатијата ќе се инвестираат до 19,776,650 ЕУР
19,776,650 ЕУР
Секој еден проект може да се поддржи со грант во износ од 150,000 до 600,000 ЕУР
150 000 до 600 000 ЕУР

This post is also available in: Англиски Албански Босанец Српски Црногорски