кои сме ние

Нашата улога

RCF поддржува проекти кои се заеднички спроведувани од страна на установи за стручна обука и партнерски претпријатија кои се занимаваат или планираат да се занимаваат со заеднички активности за обука. Тие може да добијат поддршка за развивање на нови програми или за проширување и подобрување на постоечките понуди. Грантовите се доделуваат на конзорциуми кои успешно го поминале конкурентниот процес на избор сочинет од два чекора.

RCF обезбедува финансиска и пропратна поддршка на избраните конзорциуми во однос на:  

Придобивки за претпријатијата кои учествуваат:

…а, сите овие придобивки доведуваат до….

обука

Очекувани придобивки за установите за стручна обука кои учествуваат:

Придобивки за учениците:

This post is also available in: Англиски Албански Босанец Српски Црногорски